Port Lotniczy Warszawa/Modlin rozwija się nie tylko pod względem rosnącego ruchu pasażerskiego. Zmienia się również sam terminal, w którym co chwila powstają nowe punkty usługowo-handlowe i przybywa lokali gastronomicznych. W ubiegłym miesiącu uruchomiony został food-truck grill na świeżym powietrzu wraz z ogródkiem letnim, teraz przyszedł czas na winiarnię.
Pomysł na firmę Best Fly Bar powstał z zamiłowania do wina i do łączenia go z ciekawymi daniami. Obowiązki zawodowe często gnały nas w różne części świata. Wiele czasu spędziliśmy na lotniskach, które są dla nas miejscem niezwykłym: mieszaniną kultur, języków, inspiracji, wrotami na świat. Pomysł na FLY BAR został zainspirowany podobnym lokalem na lotnisku w Rzymie (Frescobaldi). W pierwotnym założeniu miał stanowić typowy Wine Bar jednak czerpiąc z własnych doświadczeń postanowiliśmy rozwinąć ofertę o przekąski, dania ciepłe i dobrego gatunku kawę. Firma jest spółką skupiającą dwie rodziny, połączone wieloletnią przyjaźnią. Zapraszamy na przygotowywane na miejscu i zawsze świeże Wineburgery, sałaty z grillowanym mięsem i rybą, i wiele innych. Menu wzbogacone jest o alkohole, w tym ponad 30 gatunków wybornych win z południowych winnic – tak do odwiedzenia nowego miejsca na mapie lotniska w Modlinie zachęcają właściciele Best Fly Baru.
Best Fly Bar znajduje się na antresoli w części ogólnodostępnej terminala pasażerskiego nad wejściem od strony odlotów. Ceny zaczynają się już od 9 zł za bruschettę do 31 zł za zestaw Wineburgera z frytkami i surówką. W najbliższy czwartek 14 sierpnia br. dla wszystkich pasażerów zorganizowana zostanie degustacja wina.
Źródło / Autor: Lotnisko Modlin
Zdjęcie: Lotnisko Modlin