Polityka prywatności

Bezpieczeństwo

W związku z coraz bardziej powszechnym w internecie przechwytywaniem danych i pojawiającymi się niezliczonymi próbami ataków serwis infolotnicze.pl posiada certyfikat bezpieczeństwa dzięki któremu jesteśmy w stanie podnieść poziom bezpieczeństwa naszych Użytkowników. Wszystkie dane przesyłane poprzez naszą stronę są szyfrowane. W celu zweryfikowania certyfikatu proszę kliknąć na zieloną kłódkę w oknie przeglądarki.

Zanim rozpoczną Państwo korzystanie z serwisu prosimy o upewnienie się iż strona jest poprawnie wczytana. Najprostszym sposobem jest zweryfikowanie linku w przeglądarce.  W przypadku bezpiecznego połączenia powinien on wyglądać w sposób następujący:

Firefox:

Chrome:

Opera:

Internet Explorer:

W przypadku wszelkich uwag, nieprawidłowego działania strony lub jakichkolwiek problemów prosimy o wysłanie maila na adres redakcja(at)infolotnicze.pl

Polityka prywatności
Jakie dane o Tobie zbieramy?
Dane zbierane podczas rejestracji
Jeśli chcesz komentowac treści zawarte na Portalu jesteś zobowiązany podać adres email i swoje imię tak by system mógł wysyłać powiadomienia o nowych odpowiedziach. Jest to też zabezpieczenie przez spamem. Obecnie korzystamy z zewnetrznego sstemu komentarzy Disqus.
Dane zbierane podczas transakcji zakupu
infolotnicze.pl nie prowadzi sprzedaży jakichkolwiek produktów zatem gdyby podczas wizyty na stronie pojawiła się jakaś opcja zakupu prosimy o natychmiastowe powiadomienie Redakcji poprzez wysłanie maila na adres redakcja(at)infolotnicze.pl
Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp. Dane te wynikają ze sposobu funkcjonowania Internetu. Jeśli użytkownik kontaktuje się z serwerem dane muszą zostać wysłane do konkretnego odbiorcy w konkretny sposób. Dane te są analizowane w sposób anonimowy poprzez prezentowanie Administratorowi sumarycznych zestawień tworzonych na podstawie logów z serwera powstających w trakcie kontaktu przeglądarki użytkownika z serwerem. Korzystamy również z zabezpieczeń formy WordFence, usługi kopii bezpieczeństwa Dreamhost oraz pakietu usług Jetpack firmy Automatic. Korzystamy również z usługi Google Analytics oraz Piwik. Wszystkie powyższe usługi mają własne polityki prywatności z którymi należy się zapoznać. Nie mamy wpływu na działeni powyższych usług, jako że obsługiwane są przez firmy trzecie, a my korzystamy z nich na zasadach podobnych jak miliony innych użytkowników.
Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.
W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?
W żadnym wypadku nie będziemy świadomie sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.
Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter podczas rejestracji. (W tej chwili nie prowadzimy newslettera).
Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdej wizycie i prezentowane w postaci anonimowych dziennych i miesięcznych zestawień.
Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.
W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?
Jeżeli wysłałeś do nas maila lub zadzwoniłeś do nas w jakiejkolwiek sprawie możemy użyć pozyskanych od Ciebie danych w celu dalszego kontaktu z Tobą.
W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?
W przypadku zmiany adresu kontaktowego prosimy o poinformowanie nas o tym drogą mailową.
Wykorzystanie ciasteczek („cookies”)
Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Szczegółowe informacje w dziale Polityka plików cookie.
W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?
Komunikacja między Twoim komputerem, a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.
Zmiany naszej polityki prywatności.
Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.
Kontakt
W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt pod adresem redakcja(at)infolotnicze.pl lub poprzez inne kanały kontaktowe podane na stronie Kontakt.